Järvsöskogens dag 2022

Måndag 18 juli; Järvsöskogens dag.     Ansvarig: Stina Kylin, Kent Strömberg, Anna-Reet Gillblad, Thomas Sakshaug, Kerstin Johansson, Stefan Österberg.

Kl. 11.00-15.00. Sidskogens Dansbana. Kolbullar, musik, lotteri, fiskdamm. Kolarkojan öppen.

Matbiljett 70 kr.

====================

Besök byarna på skogen!

SIDSKOGEN – en av Hälsinglands många vackra, idylliska byar. Här finns både björn, älg och varg inpå knutarna. Njut av utsikten och lyssna till musik vid den gamla dansbanan nere vid sjön.  Bekanta Dig med byborna och ät nygräddade kolbullar. Titta in till Leif i kolarkojan och prata om gamla tiders kolning. Som vanligt finns även lotteri och fiskdamm för de yngre.

FLUREN – en gång rastplats för pilgrimer på väg till Trondheim. Här blomstrade sågverksamhet. Skogshuggare och timmerkörare befolkade skogen. Idag växer nygamla hus fram. Familjerna Wådell och Ekelund med medhjälpare visar och berättar. https://fluren.se/

Stanna till vid statyn Skogshuggaren i BYVALLEN.

HÄSTBERG – en plats med vidunderlig utsikt över blånande berg. Byborna tar emot och berättar om sin bys historia från de första Svedjefinnarna och framåt. I den gamla skolan finns unika bilder från livet på berget.

HARSA– erbjuder Tacobuffé kl 11-15 (ej förbokning), samt från kl 17 (krävs bordsbeställning).

VÄLKOMNA!